Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Τα παιδιά κάνουν κομποστοποίηση με το letsgogreeen.gr!


Η ομάδα μας δραστηριοποιείται εδώ και δύο χρόνια στην εκπόνηση εργαστηρίων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για παιδιά, με θέμα την κομποστοποίηση οικιακών απορριμμάτων. Σκοπός μας είναι να καλλιεργήσουμε στα παιδιά μέσα από την ψυχαγωγία, το παιχνίδι και τη βιωματική μάθηση, τη συνείδηση της αγάπης και σεβασμού προς το περιβάλλον.

"Γεώ" γαιωσκώληκας υπεύθυνος κομποστοποίησης
Ο «Γεώ» ο γαιοσκώληκας υπεύθυνος κομποστοποίησης, έχει μια πολύ σημαντική αποστολή: Να εκπαιδεύσει τους μικρούς του φίλους και να τους μάθει πώς μπορούν ανακυκλώνοντας τα οργανικά τους απορρίμματα να φτιάξουν εξαιρετικής ποιότητας λίπασμα για τα φυτά τους!! Με πολλή μουσική, τραγούδι και θεατρικό παιχνίδι, τα παιδιά μαθαίνουν και κάνουν και τα ίδια κομποστοποίηση, και βοηθούν το «Γεώ» το γαιοσκώληκα στον αγώνα του για λιγότερα σκουπίδια και καθαρό περιβάλλον!!
Παίζουμε, διασκεδάζουμε, μαθαίνουμε, ευαισθητοποιούμαστε!! Η κομποστοποίηση γίνεται...παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους!!

Παιδιά από όλες τις ηλικίες, από παιδικό σταθμό έως και λύκειο, συμμετέχουν στα εργαστήρια κομποστοποίησης! Το πρόγραμμα διαφοροποιείται κατάλληλα, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών στα οποία απευθυνόμαστε κάθε φορά!! Δείτε στη συνέχεια κάποιες φωτογραφίες από τις δράσεις μας σε σχολεία!!




Δράσεις σε σχολεία
Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το εργαστήριο μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στα τηλ. 2130324146 και 6994027046 ή με μήνυμα στο contact@letsgogreen.gr. Σε όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα κομποστοποίησης, παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ κάδος κομποστοποίησης προκειμένου να καταστεί δυνατή η πρακτική εφαρμογή του προγράμματος.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του εργαστηρίου είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Οι δράσεις μας στα σχολεία της χώρας μας ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2012 και δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την υποστήριξη των χορηγών μας, τους οποίους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και την πολύτιμη βοήθειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου