Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Κάνουμε κομποστοποίηση με τα εκπαιδευτήρια "Ο Πλάτων"!


Την εβδομάδα που μας πέρασε κάναμε το εργαστήριο κομποστοποίησης με τα παιδιά της Τετάρτης και Πέμπτης τάξης Δημοτικού των εκπαιδευτηρίων "Ο Πλάτων".

Στα εκπαιδευτήρια "Ο Πλάτων" εφαρμόζεται το "International Baccalaureate (IB) Primary Years Programme" (κέντρο του Προγράμματος των Πρώτων Χρόνων) ΚΑΙ για τα παιδιά του Δημοτικού, στα πλαίσια του οποίου ο μαθητής κατακτά τη "Γνώση" μέσα από την "Έρευνα" έξι βασικών αντικειμένων, στα οποία εντάσσονται τα μαθήματα του αναλυτικού προγράμματος και των έξι διαθεματικών αξόνων δράσης.


Για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με την ανακύκλωση των οργανικών απορριμμάτων, δηλαδή την κομποστοποίηση, επέλεξαν το βιωματικό πρόγραμμα κομποστοποίησης του letsgogreen.gr.
Τα παιδιά είχαν φέρει απορρίμματα που είχαν μαζέψει με τους γονείς από το σπίτι και συμμετείχαν ενεργά και με πολύ ενθουσιασμό σε όλα τα στάδια του προγράμματος.

Ξεκινήσαμε με το θεατρικό παιχνίδι!


Παίζοντας με το "σκουλικάκι" ο ενθουσιασμός είναι ΜΕΓΑΛΟΣ! Ποιά ομάδα θα καταφέρει να κάνει πρώτη την κομποστοποίηση?




Εδώ ετοιμαζόμαστε για την εγκατάσταση του κάδου!


Παράλληλα ετοιμαζόμαστε να ξεχωρίσουμε τα οργανικά απορρίμματα και να τα ρίξουμε στον κάδο!




Και συνεχίζουμε να περνάμε ΥΠΕΡΟΧΑ!


Ρίχνουμε τα απορρίμματα στον κάδο!


 Οι γεωσκώληκες κομποστοποίησης εντυπωσίασαν τα παιδιά!!  




Οι δάσκαλοι και οι δασκάλες ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ! 

  
Σας ευχαριστούμε όλους για την φιλοξενία και την πολύ καλή συνεργασία!! Περάσαμε μοναδικά και το διασκεδάσαμε και εμείς μαζί με τα παιδιά!!
Καλή επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου